ΘΕΜΑ: «Χορήγηση Ειδικών Μαθητικών Δελτίων (Ε.Μ.Δ.) σε μαθητές/μαθήτριες δημοσίων σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής, για τη δωρεάν μετακίνησή τους με τα Μ.Μ.Μ., για το σχολικό έτος 2023-2024»

ΟΑΣΑ

α. Μαθητές που δεν διαθέτουν κάρτα

Ο δικαιούχος-μαθητής αυτής της κατηγορίας καλείται να κάνει χρήση του on-line εργαλείου παραγωγής κωδικού QR, το οποίο βρίσκεται στην ιστοσελίδα του ΟΑΣΑ (www.oasa.gr → ON LINE ΑΓΟΡΑ/ΕΚΔΟΣΗ → ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ για την έκδοση της κάρτας σας → Από το εκδοτήριο/Κωδικός QR).

Στη συνέχεια, ο δικαιούχος-μαθητής εκτυπώνει το έντυπο με τον κωδικό QR και το προσκομίζει στη σχολική του μονάδα, μαζί με μια φωτογραφία του, τύπου ταυτότητας ή διαβατηρίου.

β. Μαθητές που ήδη διαθέτουν κάρτα ελεύθερης μετακίνησης (από την προηγούμενη σχολική χρονιά).

Ο δικαιούχος-μαθητής αυτής της κατηγορίας προσκομίζει την κάρτα του στη σχολική του μονάδα.

γ. Μαθητές που διαθέτουν κάρτα απεριορίστων διαδρομών μειωμένου προφίλ (για παιδιά και και νέους 7-18 ετών)

Ο δικαιούχος-μαθητής αυτής της κατηγορίας εκτυπώνει το έντυπο με τον κωδικό QR αναγράφοντας πάνω σε αυτό τον αριθμό της κάρτας απεριορίστων διαδρομών, που ήδη έχει στην κατοχή του, ή τον PIN 8 ψηφίων, που αντιστοιχεί στην κάρτα αυτή. Στη συνέχεια, προσκομίζει το εν λόγω έντυπο στη σχολική του μονάδα, μαζί με μια φωτογραφία του, τύπου ταυτότητας ή διαβατηρίου.

 

ΠΡΟΣΟΧΗ

Οι μαθητές είναι απαραίτητο να φυλάσσουν με δική τους ευθύνη τα έντυπα με τους κωδικούς QR και να θυμούνται τον 8ψήφιο αριθμό PIN που είχαν επιλέξει, καθώς σε περίπτωση απώλειας, κλοπής ή δυσλειτουργίας της κάρτας τους, η αντικατάστασή της είναι εφικτή αποκλειστικά και μόνον με τη χρήση του. Σε διαφορετική περίπτωση, η έκδοση νέας κάρτας θα είναι εφικτή μετά τη λήξη ισχύος του δικαιώματος.