Ο απόφοιτος πτυχιούχος της ειδικότητας ” Συντηρητής Έργων Τέχνης και αποκατάστασης” με βάση τις εξειδικευμένες γνώσεις του αναλαμβάνει, τη συντήρηση και την αποκατάσταση αρχαιολογικών ευρημάτων, μνημείων, έργων ζωγραφικής, γλυπτικής, εικόνων και άλλων έργων τέχνης που αποτελούν την πολιτιστική μας κληρονομιά.

Ο Τεχνικός Συντήρησης Έργων Τέχνης και αποκατάστασης αποφοιτώντας από το Επαλ έχει αποκτήσει εξειδικευμένες γνώσεις και ικανότητες ώστε να μπορεί να:

> Επαναφέρει στην αρχική τους κατάσταση ή να επιβραδύνει τη φυσική φθορά αντικειμένων ή μνημείων που έχουν ιστορική, αρχαιολογική ή καλλιτεχνική αξία.

> Εξετάζει τη σύσταση των υλικών και τον τρόπο κατασκευής των μνημείων ή αντικειμένων που αναλαμβάνει να συντηρήσει.

> Διερευνά την έκταση της φθοράς και τα αίτια που την προκάλεσαν και αποφασίζει για τις τεχνικές ? μεθόδους που θα χρησιμοποιήσει για τη συντήρηση.

> Υλοποιεί όποια προμελέτη του ανατεθεί με τη βοήθεια εργαλείων ή χημικών υλικών, και προχωρά στην καταπολέμηση των φθορών.

> Γνωρίζει την τεχνολογία των υλικών που χρησιμοποιούνται στη συντήρηση και αποκατάσταση των έργων τέχνης και χειρίζεται τα ανάλογα υλικά.

> Εφαρμόζει προληπτική συντήρηση στα έργα τέχνης και χρησιμοποιεί όλους τους τρόπους και τις μεθόδους συντήρησης

> Λαμβάνει μέτρα για την προστασία, την έκθεση και αποθήκευση των αντικειμένων και των έργων τέχνης

Ακολουθήστε μας στο Facebook!

Ο απόφοιτος της Ειδικότητας Συντήρησης Έργων Τέχνης και Αποκατάστασης μπορεί να εξειδικευτεί στη συντήρηση κάποιου συγκεκριμένου υλικού (γυαλί ,πέτρα, ξύλο, ψηφιδωτά, κεραμικά, μέταλλα, εικόνες, πίνακες, τοιχογραφίες) και να εργαστεί:

Ως ελεύθερος επαγγελματίας στη συντήρηση έργων τέχνης.

– Σε μουσεία

– Σε αρχαιολογικούς χώρους

– Σε οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης

– Σε επιχειρήσεις εμπορίας έργων τέχνης