Το 1ο ΕΠΑΛ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ συμμετείχε ο Σχολικό Έτος 2013-2014 με όλες τις ειδικότητες στο Πανελλήνιο Πρόγραμμα Δ Α Ι Δ Α Λ Ο Σ 2004: «Ανάπτυξη και Εφαρμογή Προγραμμάτων Επίδειξης και Βράβευσης Εκπαιδευτικών Έργων ΤΕΕ & ΣΕΚ» και βραβεύτηκε με το έργο ΄ΕΡΓΟΤΑΞΙΑΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΑΝΑΡΡΙΧΩΜΕΝΗΣ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ΄

Το 1ο ΕΠΑΛ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ συμμετείχει σε δράσεις Περιβαλλοντικής Ευαισθησίας που υλοποίησε ο Σύνδεσμος για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων για τη Σχολική Χρονιά 2012-2013 που αφορούσε τα σχολεία όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης σε 21 Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Βορειοανατολικής Αττικής και απέσπασε το πρώτο βραβείο στη κατηγορία των Λυκείων

Το 1ο ΕΠΑΛ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ συμμετείχε το Σχολικό Έτος 2012-2013 στο 2ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΣΚΙΤΣΟΥ ΜΕ ΘΕΜΑ ΣΧΕΤΙΚΟ ΜΕ ΤΗΝ ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ?Η ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΕΙΝΑΙ…ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΣΟΥ-ΑΥΡΙΟ ΕΓΩ ΘΑ ΟΔΗΓΩ? και διακρίθηκε με ΕΠΑΙΝΟ με τον μαθητή της Γ΄ Τάξης Σπύρο Μίσθο.

Το 1ο ΕΠΑΛ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ συμμετείχε το Σχολικό Έτος 2012-2013 και διακρίθηκε στο ?Διαγωνισμό της Google? με τους μαθητές της Γ΄Τάξης Β. Πατρινού και Α. Τσιάτο της ειδικότητας Γραφικών Τεχνών. Τα έργα τους επιλέχθηκαν από την κεντρική επιτροπή και περιλαμβάνονται στα 15 καλύτερα της ομάδας του ?Λυκείου?.

Το 1ο ΕΠΑΛ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ συμμετείχε στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Γελοιογραφίας και Κόμικς το Σχολικό Έτος 2013-2014 τη μαθήτρια της Β΄Τάξης του Τομέα Εφαρμοσμένων Τεχνών Αθηνά Πολυζώη και διακρίθηκε με ΕΠΑΙΝΟ.